Technische website optimalisatie

Technische optimalisatie is de basis voor succes

Technische website optimalisatie wordt door Google omschreven als minimale basisvereisten voor succes. Uw website ontwikkelaar heeft hoogstwaarschijnlijk een visueel mooie website opgeleverd die functioneel werkt. Maar heeft u dan automatisch een succesvolle website?

Technische website optimalisatie

Eenwebsite ontwikkelaar heeft in 9 van 10 gevallen als opdracht gekregen om een mooie website te maken, die functioneel werkt. Is de website opgeleverd dan zit zijn/haar werk er op. Een website of webshop wordt dan vaak ‘Google vriendelijk opgeleverd’. Maar dit is al lang niet meer genoeg!

Het is belangrijk de Google bot (ook wel spider genoemd) met open armen te ontvangen. De spider moet zich thuis voelen op uw website zodat deze vaak terug komt. Ook moet de spider snel en gemakkelijk kunnen vinden waar de website over gaat. Dit willen uw bezoekers immers ook!

Technische drempels elimineren

Het is essentieel om zo veel mogelijk drempels te elimineren zodat de Google robot snel de site kan indexeren en op waarde kan schatten.Enkele punten die onontkoombaar zijn bij de technische optimalisatie:

-Optimalisatie van desnelheid van de website
-Optimalisatie van de server performance
-Optimalisatie van het <head> gedeelte van de website
-Optimalisatie van de code text ratio

Etc, etc, etc. dit zijn slechts enkele voorbeelden waar de website ontwikkelaar meer aandacht aan zal moeten besteden om het maximale uit de website te halen. Doet u dit niet, dan doet uw concurrent het wel en mist u de boot (om de top posities).

Technische website optimalisatie is n van de onderwerpen die ter sprake komt in onze training Basiskennis website optimalisatie. De techniek van uw website of webshop is helaas wat taaie stof. Dit is wel 1 van de drie hoofdpijlers en minimale basisvereisten, waarop de Google robot de waarde van uw website zal beoordelen!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>